Parodontologija je grana stomatologije koja se bavi bolestima potpornog aparata zuba – parodontom. Najčešće bolesti koje spadaju u ovu kategoriju su gingivitis i parodontitis.

GINGIVITIS

Gingivitis je crvenilo, otok i krvarenje zubnog mesa. Nastaje najčešće zbog nepravilne i neredovite higijene usne šupljine te nakupljanja zubnog kamenca. Liječi se stomatološkim stučnim tretmanom i adekvatnom higijenom usne šupljine.

PARODONTITIS

Paradontitis je nakupljanje mikroorganizama i kamenca oko zubnog vrata koji vremenom progrediraju prema vršku korijena stvarajući džepove koji odvajaju zub od kosti te posljedično rasklimavaju zub, a to može dovesti do vađenja “zdravog ” zuba.
Važno je reći da svaki parodontitis nastaje iz gingivitisa.

Da bi spriječili pojavu jednog i drugog važan nam je posjet stomatologu 2 puta godišnje gdje ta stanja preveniramo uklanjanjem tvrdih i mekih naslaga (zubnog kamenca) koje se nakupljaju na zubima.

Postupci uklanjanja naslaga :

  • KAVITRON – ultrazvučni uređaj koji uklanja tvrde naslage na principu mikrovibracija
  • AIR FLOW – uređaj koji na principu vode, zraka (pritiska) i sitnih čestica natrijevog bikarbonata s okusom limuna uklanja sve mekane naslage i pigmentacije od nikotina, kave, vina, čaja…

Garancija

Uz prihvatljive cijene i vrhunsku uslugu nudimo vam jamstvo kvalitete naših radova

Savjeti

Želite vaše zube održati zdravima? Pročitajte korisne savjete za zdrave zube

Besplatan pregled

Nemojte više čekati nego odmah dogovorite besplatan pregled kod stomatologa!

This site is registered on wpml.org as a development site.