Što je implantat?

Zubni Implantat je nadomjestak od titana (biokompatibilni materijal) koji se ugrađuje u čeljust pacijenta kao zamjena za korijen izgubljenog zuba i predstavlja temelj za kasniju protetsku rehabilitaciju.

Postupak ugradnje zubnog implantata

Prije same ugradnje implantata, potreban je detaljan pregled usne šupljine (visina i debljina kosti, gingiva, susjedni zubi, to jest kompletna usna šupljina) te pregled rendgenske snimke čeljusti.

Postupak ugradnje implantata je bezbolan, izvodi se pod lokalnom anestezijom i traje 30 -ak minuta ako je situacija jednostavna. U nekim slučajevima trebamo nadograditi kost (blizina maksilarnog sinusa) što produžuje rad.

Nakon ugradnje slijedi proces osteointegracije, a to je vrijeme sraštavanja kosti i implantata koje traje 2 – 3 mjeseca. Zatim se na zubni implantat postavlja nadogradnja, uzima otisak i protetski rad (navlaka, most, proteza) je gotov za 7 – 20 dana.

Prednosti ugradnje implantata

Ugradnja implantata je dobra zbog održavanja kosti jer kad izvadimo zub, okolna kost s godinama se skraćuje i stanjuje što dovodi do deformacije čeljusti. Implantat spriječava apsorbciju kosti i omogućava izradu kvalitetnijeg i ljepšeg rada.

Osim toga:

  • nema potrebe za brušenjem zdravih zuba
  • proteza na implantatima koja čvrsto stoji u ustima
  • smanjuje resorpciju kosti
  • osigurava pravilan zagriz
  • pruža Vam zadovoljstvo i veseli osmijeh

Koliko implantata ugraditi?

Implantatima riješavamo situaciju gdje nam nedostaje jedan, više zuba ili čak svi zubi. Prilikom usađivanja implantata nema potrebe za brušenjem susjednih zdravih zuba.

  • u slučaju nedostatka jednog zuba najbolje riješenje je zubni implantat jer time čuvamo i ne moramo brusiti zdrave susjedne zube.
  • kod nedostatka više zuba rade se mostovi na implantatima koji su najprikladniji nadomjestak za zube
  • kod nedostatka svih zuba ugradnjom 6 -8 implantata dobivamo potpuno ozubljenu čeljust od 12 -14 fixno cementiranih zuba kao trajno riješenje.
  • kod nedostatka svih zuba ugradnjom 2 – 4 implantata dobivamo protezu na implantatima koja je čvrsta i nepomična, ali se isto tako vadi iz ustiju radi čišćenja i održavanja higijene.

Kome se može ugraditi implantat?

Jednom riječju, svima bez obzira na godine uz uvjet da postoji dovoljno kosti, a i to se u većini slučajeva može nadograditi. Jedino je upitno postavljanje kod teških bolesnika (nekontrolirani dijabetes, osteoporoza ili neke druge kronične bolesti).

Bol

Nakon ugradnje implantata, moguć je osjećaj nelagode i oteklina koja splasne nakon 3 dana. Za to vrijeme potrebno je jesti i piti hladno te stavljati hladne obloge. Kad nakon 10 dana rana zaraste, imate osjećaj kao da se ništa nije dogodilo.

Komplikacije

Komplikacije nakon ugradnje implantata su veoma rijetke, ako se svi pridržavaju pravilnih uputa, a to se odnosi na stomatologa i pacijenta. U rijetkim slučajevima moguće je odbacivanje implantata, ali to se riješava ponavljanjem postupka ugradnje implantata.

Važno je da se pacijent nakon ugradnje implantata i postave nadomjestka (krunica, most, proteza)  pridržava pravilnih uputa da ne bi došlo do upale gingive i kosti oko implantata.

Garancija i kontrola

Stomatološkoj ordinaciji Jurica Hodak nudi doživotnu garanciju na ugrađeni implantat ako se pacijent pridržava uvjeta održavanja pravilne higijene te dolazi na kontrolu svakih 6 mjeseci. Na kontroli temeljito čistimo i pregledavamo usnu šupljinu te po potrebi saniramo nastale probleme.

Koje implantate ugrađujemo?

U stomatološkoj ordinaciji Jurica Hodak, Rijeka, u ponudi imamo visokokvalitetne implantate AnyRidge® by Mega’Gen.

Cijena implantata?

Cijena ugradnje implantata sastoji se od 2 stavke:

AnyRidge® by Mega’Gen
Ugradnja samog implantata 3500 kn
Nadogradnja na implantat (slijedi nakon 2 – 3 mjeseca) 1850 kn

Garancija

Uz prihvatljive cijene i vrhunsku uslugu nudimo vam jamstvo kvalitete naših radova

Savjeti

Želite vaše zube održati zdravima? Pročitajte korisne savjete za zdrave zube

Besplatan pregled

Nemojte više čekati nego odmah dogovorite besplatan pregled kod stomatologa!

This site is registered on wpml.org as a development site.