Konzervativna stomatologija je temeljna grana stomatologije, a odnosi se na liječenje i popravak zuba te na održavanje zdravih zuba. Zdrave i lijepe zube postižemo liječenjem i popravkom zuba, ispunima (plombama), čišćenjem zubnog kamenca te liječenjem korijenskih kanala.

Pod estetskim ispunima podrazumijevamo klasične bijele ESTETSKE PLOMBE ili KERAMIČKE PLOMBE. Najmoderniji materijal za izradu klasičnih bijelih estetskih plombi je nanohibridni kompozit.

KERAMIČKI ISPUNI, tj.PLOMBE (INLAY, ONLAY, OVERLAY) se koriste kada kada je karijes uništio zub i kada se žele zamijeniti stare klasične plombe. INLAY je nadomjestak vrlo sličan ispunu, a nadomješta dio krune zuba. Ako nadomješta samo gornju plohu zovemo ga ONLAY, a ako nadomješta gornju i postranične plohe onda ga zovemo OVERLAY.

Ako govorimo o keramičkim ispunima to je malo složeniji, dugotrajniji ali i puno trajniji nadomjestak. Zub se očisti od karijesa, pravilno izbrusi i uzima se otisak. Zubni tehničar zatim posebnom metodom (CAD/CAM tehnikom) u laboratoriju izrađuje nadomjestak od čiste keramike koji se potom trajno cementira u usta. Prednost keramičkih plombi je u tome što takve plombe nikada ne mijenjaju oblik i boju.

Čišćenje zubnog kamenca odnosi se na odstranjivanje tvrdih i mekih naslaga, to jest zubnog kamenca koji se nakuplja na zubima. Trajanje postupka ovisi o količini kamenca. Nakon što se očisti kamenac, zubi se poliraju posebnim aparatom. Površina zuba treba ostati glatka jer se na nju teže sakupljaju nove naslage kamenca.

Postupci uklanjanja naslaga :

  • KAVITRON – ultrazvučni uređaj koji uklanja tvrde naslage na principu mikrovibracija
  • AIR FLOW – uređaj koji na principu vode, zraka (pritiska) i sitnih čestica natrijevog bikarbonata koji ima okus limuna, uklanja sve mekane naslage i pigmentacije od nikotina, kave, čaja, vina…

Garancija

Uz prihvatljive cijene i vrhunsku uslugu nudimo vam jamstvo kvalitete naših radova

Savjeti

Želite vaše zube održati zdravima? Pročitajte korisne savjete za zdrave zube

Besplatan pregled

Nemojte više čekati nego odmah dogovorite besplatan pregled kod stomatologa!

This site is registered on wpml.org as a development site.