Ako patite od parodontalne bolesti, atrofije kostiju ili ste zube izgubili iz nekog drugog razloga, sigurno ste, tražeći rješenje za svoju boljku, čuli za zubne implantate (relativno novu, revolucionarnu stomatološku tehnologiju). Vjerojatno ste ostali razočarani činjenicom da implantati sami po sebi nisu magično rješenje za vaš specifični dentalni problem. Zahvati često uključuju ugradnju velikog broja implantata, što poskupljuje postupak, a takva operacija može biti bolna, uz višemjesečno razdoblje oporavka. Istina je da odvojeni zubni implantati za restauraciju punog luka uključuju prilično dugotrajne i složene postupke (u nekim slučajevima čak i presađivanje/brušenje kostiju!).

Vjerojatno vam se i tradicionalne zubne proteze čine nezadovoljavajućim rješenjem. Iskreno; proteze zube mijenjaju samo u nuždi i mogu biti glomazne, nestabilne ili neadekvatne za normalno žvakanje. Malo tko želi nositi protezu zauvijek.

Srećom, živimo u vremenu uzbudljivih medicinskih i tehnoloških inovacija, tako da vaše “konačno rješenje” ne mora biti “stotinu” parcijalnih implantata niti zubna proteza. Metoda koja vam treba se zove: All on 4 (Sve na 4).

All On 4

All on 4, baš kako mu i englesko ime kaže, podrazumijeva ugradnju 4 implantata u vaše čeljusne kosti(gornju i / ili donju čeljust). Tada se na implantate usidriti puni zubno-protetski most. Impresivno je da samo 4 implantata mogu nositi puni luk, ali njihov smještaj i kvaliteta samog implantata omogućavaju takvo rješenje.

Vaši novi, trajni prostetski zubi izgledati će i  funkcionirati kao pravi, što podrazumijeva i da ćete ih higijenski održavati baš kao i prirodne zube. Više nećete razmišljati; mogu li to sažvakati, čvrsta hrana iznova će biti na vašem tanjuru, a mladenački osmijeh u ogledalu. Povratak normalne funkcionalnosti zubne šupljine, a bez operacije brušenja ili produživanja kostiju, što je često bilo neizbježno za ljude bez prirodnih zuba.

Prije nego objasnimo kako cijela stvar  funkcionira, podsjećamo što su zubni implantati. Zubni implantat je mali komad (uglavnom) titana u obliku vijka zavijen u čeljusnu kost, ispod zubnog mesa, a služi kao nadomjestak za korijen zuba koji nedostaje. Budući su izrađeni od materijala poput titana, implantati imaju jedinstvenu sposobnost spajanja s kostima. Nakon što se implantati umetnu u čeljusnu kost tijekom kirurškog postupka, na njih se mogu pričvrstiti fiksni mostovi (protetika).

Sve na 4 metoda je uspjela skratiti vrijeme i složenost postupka obnove funcionalnosti vaših zuba i čeljusti. Na primjer: most se postavlja neposredno nakon ugradnje implantata. Posebna je specifičnost da All on 4 postupak isključuje potrebu za podizanjem sinusa (u slučaju spuštenih sinusa), jer su bočni zubni implantati sada postavljeni pod kutem manjim od 45 stupnjeva kako bi se izbjeglo područje spuštenog sinusa. Sve na 4 skratiti će vrijeme i troškove operacije, a i postupak je manje bolan od starijih metoda.

Cijela operacija je tehnički izvediva u jednom danu, uz samo nekoliko rezova.

All On 6

All on 6 je kirurški protetski postupak za implementaciju zubnog mosta na samo šest implantata. To je varijanta slična All on 4 tehnici, ali umjesto ugradnje četiri implantata, šest implantata se postavlja na područja s odgovarajućom debljinom kosti. Dizajniran je za upotrebu samo šest implantata koji su spremni za istovremenu ugradnju i implementaciju zubnog mosta.

Razlika u odnosu na postupak All on 4 je u tome što se dva dodatna zubna implantata mogu postaviti u područje sinusa ako ima dovoljno kostiju. Ako ne, preporučuje se postupak All on 4. Alternativno rješenje su dva relativno dugotrajna i komplicirana postupka podizanja sinusa.

Garancija

Uz prihvatljive cijene i vrhunsku uslugu nudimo vam jamstvo kvalitete naših radova

Savjeti

Želite vaše zube održati zdravima? Pročitajte korisne savjete za zdrave zube

Besplatan pregled

Nemojte više čekati nego odmah dogovorite besplatan pregled kod stomatologa!

This site is registered on wpml.org as a development site.